Wat is een puzzeltocht?

Ok, je bent op deze website beland en je denkt misschien "nou, leuk zo'n puzzeltocht, maarre...wat is dat eigenlijk?"

We zullen het je vertellen..

Wikipedia zegt het volgende over de term "Puzzeltocht": 

"Een puzzeltocht is een soort spel voor grotere groepen mensen. Het doel is in de meeste gevallen via een

onbekende weg de route te vinden naar een vooruitbepaald eindpunt via diverse aanwijzingen en al dan niet onderbroken door diverse opdrachten."

Het gebeurt niet vaak, maar in dit geval geloven wij Wikipedia. De Get To Know puzzeltocht is inderdaad een spel, dat je ook met z'n tweeën kunt spelen, en waarbij het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Deze punten verzamel je door vragen te beantwoorden, puzzels op te lossen en andere opdrachten te doen. Het doel is om, met zoveel mogelijk punten op zak, het eindpunt van de tour te bereiken, waar een leuke verrassing wacht. De opdrachten zijn leuk, maar ook leerzaam. Na de Get To Know puzzeltocht weet je veel meer over de geschiedenis van Barcelona, over de Catalaanse cultuur en heb je de mooiste geheime plekjes van El Born leren kennen. Én een leuke ochtend of middag gehad. Win win dus! 

Heb je nou meer vragen over het concept van een puzzeltocht, of specifiek over Get To Know Barcelona? Je kunt ons altijd een berichtje sturen of bellen naar +34 603135640 (Anna). 

Tot snel in El Born, bij Get To Know Barcelona!